afbeelding Vergaderen in het groen

Vergaderen in het groen

Onze mogelijkheden
afbeelding #HOOLDOE

#HOOLDOE

Corona Nieuws

Parkgebouw is er voor iedereen!

Lees hier alles over de coronamaatregelen

Vanaf het ontstaan werd het Parkgebouw en haar omgeving gebruikt voor culturele doeleinden, diende als ontmoetings- en ontspanningsplek. Veel Rijssenaren zochten elkaar in het park op in verkeringstijd, lieten er de trouwfoto’s maken, gingen met hun kinderen naar de speeltuin of de volière en ontmoetten andere ouderen tijdens het dagelijkse wandelingetje. Dit beeld is geen schim uit het verleden. Dit beeld zien wij nog steeds iedere dag. En wij houden het voor ogen voor de toekomst.

Het laatste jaar is het park toegankelijker geworden en nodigt meer uit om te komen wandelen, skeeleren, skaten, fietsen, kortom om meer te bewegen. Het Parkgebouw ondergaat een facelift. Door het plaatsen van de glazen pui is het aangezicht van het gebouw aanzienlijk verfraaid. Verder is er binnen meer ruimte ontstaan, zodat er in combinatie met het Volkspark als openluchttheater, nog meer mogelijkheden zijn voor grote evenementen. Samen met alle Rijssen-Holtenaren kunnen we nog meer mooie activiteiten ontplooien. Het Eeuwfeest is een goede start!

De Oude Dame was rond 1915 één van de eerste Asielzoekerscentra van Nederland door in WO I Belgische vluchtelingen onderdak te bieden. Nog steeds staat het Parkgebouw midden in de maatschappij. Door bijvoorbeeld samenwerkingen aan te gaan met sociale werkgelegenheids-organisaties als De Sterkerij, werkplaatsen of leerplekken te bieden aan mensen  et afstand tot de arbeidsmarkt (maatschappelijke) stagiaires.

Het Parkgebouw is gebouwd voor ons allemaal. Ze heeft duizenden mensen onder haar dak gehad. Iedere Rijssenaar heeft wel een herinnering. Wij zien de toekomst helder voor ogen: het is de hoogste tijd voor nieuwe herinneringen. Dus…

Wierkomn!

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!