Goa'j met noar Riessen

Parkgebouw maakt tv-programma voor senioren
Een stadswandeling door het nieuwe centrum, interviews, muziek, een quiz en een beetje actie. Een greep uit de onderdelen in het Tv-programma ‘Goa’j met noar Riessen’, dat vrijdagmiddag 30 april a.s. om 14.30 uur wordt uitgezonden via TV 350. Parkgebouw Rijssen heeft samen met een groot aantal maatschappelijke en culturele organisaties een aantrekkelijk, gezellig programma samengesteld voor senioren en voor iedereen die mee wil kijken. De opnames vinden plaats in ‘Studio 1914’, een samenwerking tussen het Parkgebouw en Innovation Group. Dit Rijssense bedrijf is onder meer gespecialiseerd in audiovisuele techniek.
 
Voor iedereen
Samen met de gemeente Rijssen-Holten is besloten het project te verbinden aan het actieplan ‘Eén tegen Eenzaamheid’ en in 2021 meerdere tv-uitzendingen voor senioren te maken. De eerste vindt dus plaats op 30 april a.s., de tweede in het vroege najaar en de derde rond kerst. De programma’s moeten eenvoudig voor iedereen te bekijken zijn, reden waarom is gekozen voor uitzending via TV 350. Dit kanaal is via iedere tv-aanbieder te ontvangen. Verder wordt het programma ook uitgezonden via het YouTube-kanaal van Studio 1914.
 
Inhoud
Het idee van een seniorenmiddag is niet nieuw, in het verleden organiseerde het Parkgebouw al meerdere gezellige middagen voor ouderen. Omdat fysieke bijeenkomsten door de komst van corona op dit moment niet mogelijk zijn, is er gezocht naar een nieuwe invulling en uitvoering. Een digitaal programma dat door iedereen eenvoudig te bekijken is.
De inhoud van de uitzending op 30 april is grotendeels van te voren opgenomen en wordt op de middag zelf aan elkaar gepraat door presentatoren Johan Abbink en Lianne Jongsma. De rode draad van de middag is een stadswandeling door het nieuwe centrum van Rijssen, waarbij stadsgids Joop Voortman oude verhalen vertelt. Op die manier kan ook iedereen die hier niet fysiek toe in staat is, toch zien wat er allemaal veranderd is in het centrum van Rijssen. Interviews, een quiz, een beetje beweging én muziek door lokale artiesten en verenigingen zorgen verder voor een afwisselend geheel. Hoewel in deze eerste uitzending Rijssen de boventoon voert zal in de volgende uitzendingen Holten en de verdere omgeving zeker in alle facetten uitgebreid aan bod komen.
 
Placemat
Voor het bereiken van de senioren in Rijssen is contact gezocht met de verzorgingstehuizen en ViaVie Welzijn.  Speciaal voor deze uitzending van 30 april is een leuke placemat gemaakt, waarop alle informatie te vinden is en waarop meegeschreven kan worden met bijvoorbeeld de quiz. Deze placemats worden uiterlijk woensdag 28 april a.s. door jongeren van Pand 11 bezorgd bij de deelnemende verzorgingstehuizen en zo veel mogelijk seniorenwoningen in Rijssen. Wanneer men op die datum geen placemat heeft ontvangen, kan men op donderdag 29 april en vrijdag 30 april (’s ochtends) nog een placemat afhalen bij het Parkgebouw (op is op).
 
De uitzending bekijken
TV350 vindt u via de volgende kanalen: 
- Ziggo: kanaal 48
- KPN: kanaal 1354
- Solcon, Vodafone en Fiber: kanaal 2164
- Tele2: Via menu "Lokale R-TV"


Voor ons YouTube Studio 1914 - kanaal klikt u op de volgende link:
https://www.youtube.com/channel/UCfgic1bYvsXS8vJdG6RuRww
(Zorg dat het geluid van uw computer aan staat, de uitzending begint vanzelf op het juiste tijdstip)
 
Veel kijkplezier!!
 
 

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!