Firma Weyland

151 verdrietige verhalen uit het Randland

Firma Weyland

Jacob loopt ’s nachts met zijn hond. Vaak gaat hij zitten op een bankje in het park, op het plein of in een leeg weiland. Voorbijgangers vertellen hem daar hun verdrietige verhalen. De violist die zo onfortuinlijk op zijn eigen viool viel, of de zwerver die zich ergert aan de overdaad van karton, of de vrouw die iedere dag een klein briefje in de snackautomaat legt. Jacob besluit iedere nacht een grap te schrijven, een jaar lang, 365 nachten.

In deze zeer muzikale voorstelling buitelen de verhalen van de pogende mens zich over elkaar heen tot aanstekelijke nachttaferelen. Zangeres Lucy Legeland bezingt ze met haar prachtige en warme stem. En Jack Weijkamp is een verteller pur sang: hij slingert je met een speels gebaar reso-luut een totaal frisse wereld in.

‘De verbeelding ziet meer dan het oog’, zei eens iemand, en ‘hoort ook veel meer dan het gewone oor’ willen we daar graag aan toevoegen. De makers van Firma Weijland zijn op het podium in hun beste doen. Ieder optreden van deze Zwolse rasmuzikanten is een ware belevenis en echoot zeer lang na!

Terug naar agenda

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!