DDUR 11: Vuurwerk! (18-1-14)

Vuurwerk!

Acht uur, zaterdagmorgen. Gewekt door vogeltjes die niet gevlogen zijn. Loom staren we de slaap uit de ogen. De lucht is nog schemerig grijs, maar schilderachtig omrand door fel voorjaarsroze. Eén ding: het is nog geen lente. Nog lang niet! En dàt geeft gespreksstof. De één vindt dat de kou maar weg moet blijven. Als de winter z’n neus nu nog laat zien, gaan alle rozenknoppen en dat eerste lammetje weer dood. De ander zegt dat het winter móet worden. Anders blijven ...we met al dat ongedierte zitten en bovendien raakt ons bioritme dan helemaal van slag.

Voorlopig genieten wíj maar van de vrolijke vogeltjes. Die bekijken het leven simpel: ‘Winter, hoezo? De afspraak is, boven de vijf graden wordt er ’s ochtends flink gekwinkeleerd. Dus dat doen we gewoon!’ Kijk, dat vinden wij nu ook. Gewoon per dag bekijken wat er te beleven is.

Nadeel is wel dat er geen zwoegende, zwetende mannen meer in het Volkspark zijn (ja, ze waren er weer…). Geen vorst, dus het werk was snel gedaan. Het grootste terras van Rijssen is een feit, plantjes zijn gepoot en de muziekkoepel is flink uitgebreid. De Spaanse trappen zijn er niets bij! In Rome worden die treden avond na avond in beslag genomen door verliefde stelletjes. Maar ook het Volkspark heeft een naam hoog te houden als het gaat om dè plek voor gepassioneerd samenzijn. Waarschijnlijk heeft dit bij één van de jongere zwoegende mannen iets los gemaakt. Regelmatig wisselde hij verliefde blikken met één van onze dames als ze koffie kwam brengen. ‘Sieneke’ was zijn liefkozende bijnaampje voor haar.

Vanavond gaan we op stap. Naar de première van onze grappige mede-oosterling Thijs Kemperink. Lekker onderuitzakken in het theater. En eerst even een hapje eten. Bij de Mexicaan. Kunnen we vast oefenen voor ons avondje met Joris Linssen binnenkort. Joris maakt samen met zijn band Mexicaanse muziek op Nederlandse teksten. Vurige nuchterheid!

Hé, dat brengt ons op een idee! We nodigen onze verliefde bouwvakker die avond ook uit. We gieten hem vol met tequila. En als hij zijn ‘Sieneke’ dan weer ziet… Dan is het gebeurd met het softe gestaar. Het gesjalalalie… Dan hebben we ons eerste vuurwerk op de Rijssense Trappen!

Caramba!!

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!