DDUR 14: Zooi! (9-2-14)

Zooi

“Opgeruimd staat netjes!” Een veel gehoorde uitspraak. Niet alleen van de gemiddelde Amsterdamse onderwereldfiguur die er net één van de tegenpartij heeft omgelegd. Of van een haan die net een heel ingezaaid grasveld heeft leeg gepikt.

Ook onze moeders stonden er vaak mee klaar: “Een opgeruimd huis, geeft een opgeruimde geest!” Wat hebben we er vaak om gezucht. Jahaaaaahhhh, en vervolgens onder veel gemopper maar weer de slaap-slash-speel-slash-bad-slash-computerkamer o...nttroept. Ons humeur werd er toen in ieder geval niet opgeruimder van.

Het afgelopen half jaar is ons bedrijfje eens goed uitgemest. Er was een flinke inwendige schoonmaakbeurt nodig. Alles werd onder de loep genomen en aangepakt: kelders, zolders, zalen, computers, administraties, werkwijzen, denkpatronen… En wat in eerste instantie een onbegaanbaar, overwoekerd bospad leek, blijkt nu een goed begaanbare provinciale weg te zijn. Met een betere bewegwijzering, overzichtelijke rotondes en hard op weg een belangrijke verkeersader te worden. En wat denk je? Er komt rust in onze koppies. Moeders hebben toch vaak gelijk. Ook als ze er niet meer zijn.

Uit de krochten van ons prachtige gebouw kwamen nog een aantal attributen tevoorschijn voor op de veilingsite. Afgelopen week kwam er een telefoontje: er was belangstelling voor de massagetafel (…vraag maar niet verder). Levend van een uitkering en bezig met een massagecursus, was onze biedster hard op weg haar leven weer op orde te krijgen. We gingen akkoord met haar – relatief lage - bod. Ze was enorm opgelucht. In tranen beloofde ze om voor ons te bidden. Het gaf ons een blij en opgeruimd gevoel. Want zeg nu zelf: een beetje extra hemelse inspiratie…

daar kan geen voetmassage tegenop!

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!