DDUR 17: Bruin (14-3-14)

Bruin

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze vandaag buiten hebben gewerkt. Nou ja, de tuinmannen en bouwvakkers daargelaten. Maar die horen – regelmatig tot onze blijdschap - bij het buiteninterieur. Wij niet. Wij zijn binnenmuizen. Witte gezichtjes tot ver in april. De onlangs via internet aangeschafte, en veel te dure bruiningsspray moet daar verandering in brengen. Maar om nou te zeggen ‘stralend-zomer-gebruind’… Nee. Het is meer dat de opmerking: ‘ben je moe (of ongesteld..., of ziek, of sjagerijnig), want je ziet zo pips’ wat langer uitblijft. Maar nu is het warempel al zomer in de winter. Daar moeten we van profiteren. We hebben wifi tot in de muziekkoepel dus wat let ons. Strandbedjes op het gras, verlengsnoeren uitrollen voor telefoon en laptopjes, een koelbox met drankjes (tot vier uur zonder alcohol… natuurlijk…) en werken maar! En dan niet zoals in die ene gezapige reclame waarin hele relaxte kantoorlui midden in de natuur zitten te werken en dan heel spannend (tsss) hun colbertje over de stoel hangen. Ben je gek! Uit die handel, bikini’s aan! Als we dan toch twee vliegen in één klap willen slaan, dan ook twee flinke vliegen. Goed, het idee is er, de wil ook.

Wanneer we naar buiten stappen, de stralende zon in, kabelhaspels en koelbox onder de arm, blijven we staan. We zijn één ding vergeten. Het Volkspark is lang niet meer zo verlaten als het eerder was. Op het linkerpad stept een meisje verwoed heen en weer. Aan de andere kant komen een aantal BMX-ers om hun stunts te vertonen. Op de Rijssense Trappen zit een stelletje (alweer, of nog steeds) en de bankjes zijn in beslag genomen door de grijze brigade. De rollators netjes naast zich geparkeerd. Die mensen schrikken zich een ongeluk wanneer wij ons daar ineens in onze zwemlapjes presenteren.

Het is een gezellige drukte. En zo hoort het ook. We pakken de boel weer op en settelen ons onder de veranda op het terras. In de pauze gaan we wel picknicken op het gras… En doen we ons colbertje uit!

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!