DDUR 18: Nieuw (13-4-14)

Nieuw

Pasen is hèt feest voor vrouwen: zon, chocola en shoppen. Toen we nog kleine dametjes waren, was Eerste Paasdag de mooiste dag van het jaar. Het was voorjaar, je mocht chocolade eieren eten zoveel je wilde èn je kon eindelijk je nieuwe kleren aan. Dan maakte het niet uit dat het nog maar 10 graden was. Dat nieuwe rokje moest aan. Zonder majo. En ook die mooie sandaaltjes. Rillend en misselijk van de chocolade en –echte eieren, stond je ’s avonds met je tenen in de modde...r naar het Paasvuur te kijken. Een heerlijke dag…

En nog steeds is Pasen het ultieme damesmoment: hoe meer chocola, des te meer reden om dat lieve ruimvallende topje aan te schaffen. Schijnt de zon? Mooi zo! Een legitieme reden om die kekke zomersandaaltjes te kopen. We worden er blij van!

Dat gevoel wilden wij onze Oude Dame natuurlijk niet onthouden. Zelf kan ze de stad niet in, dus moeten wij haar maar verwennen met een nieuwe garderobe. Een mooie jurk van ragfijn doorschijnend glas, zodat haar vrouwelijke vormen goed uitkomen. Prachtige schoentjes in allerlei kleuren, die haar hele verschijning doen oplichten. Een collier van parelwitte wc-potjes en chromen kranen. Aan haar arm een tas van donkergrijs tegelmozaïek en notenhouten balie-bladen. Perfect!

Daar staan we dan met elkaar. Helemaal in het nieuw.
We begonnen samen aan een nieuw avontuur. Geen idee van wat ons te wachten stond. Nu, een jaar later weten we één ding zeker: we kunnen het samen goed vinden, De Oude Dame en wij. We moeten nog veel leren, er is nog genoeg te doen. Van buiten en van binnen. Maar we kijken uit naar wat nog komt!

Buiten beginnen de Paasvuren te branden. Toch maar even de regenlaarzen aantrekken…

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!