DDUR 24: Lucht (4-7-14)

Lucht

En ineens is het stil.
Door de voordeur waait een zacht, warm briesje binnen. Door de lounge, waar nu volop licht naar binnen stroomt, via de foyer door de achterdeur naar buiten. Lucht.
De rust is voelbaar. Als een donzen deken. Hoorbaar, in het gekraak van de oude gebinten. Zichtbaar, op het lege podium.

...

Meer dan een jaar lang hebben we gebuffeld, gedacht, bedacht, gebeld, gepraat, gepoetst, bediend, geregeld, geschreven, gesjouwd, gemopperd, gehuild, gelachen, gezweet, bemoedigd, gehoopt, gejuicht. We deden wat we konden. Met man en macht. Met een handje vol mensen. Uit alle macht.
Zonder rust…

En nu is het stil.
Weg is het theater. Het toneel. De puin. Het lawaai en het stof.
Zichtbaar wordt wat we hebben bereikt. We hebben de Oude Dame laten zien zoals ze is: één van ons. Mooi, wijs en vol leven. Ze heeft een metamorfose ondergaan. Niet alleen van buiten. Maar vooral van binnen. In haar hart!

We trekken de achterdeur dicht. Het kantoor gaat op slot. De lichten op het podium gaan uit. Er hangt een vage geur van rozen. Die staan nu thuis, bij de nieuwbakken brugklassers. In de keuken spoelen we onze koffiekopjes om. We lopen naar voren. Het voormalige kantoor staat vol met hout en schilderspullen. Het jurkje is bijna klaar.

De voordeur gaat op slot. Terwijl we weglopen, het park in, horen we de telefoon gaan. Het antwoordapparaat springt aan:

“Welkom bij Parkgebouw Rijssen. Op dit moment zijn wij niet bereikbaar. Het is tijd om uit te rusten. En op te laden. Voor een nieuw seizoen vol kinderstemmen, mooie optredens, goede gesprekken, tevreden gezichten, feesten, soms een traan, maar altijd fijne herinneringen. Wij bedanken u voor een geweldig jaar. Uw warmte deed ons goed. Wij zien u graag, heel graag, terug!”

Piep…

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!