DDUR 26: Punt (7-9-14)

Punt

Kleedjes in heldere tinten kleuren het frisgroene gras. Op de achtergrond klinkt het geluid van een gemeentelijke grasmaaier. Een overijverige groenmedewerker zonder weekendplannen kortwiekt de bunder nog even. 'Joa, op zoaterdag'. Prima. Maar niet noodzakelijk. We maken er dit keer een klein feestje van. Daar is niet het hele park voor nodig. De Oude Dame houdt van gezelligheid en romantiek. Nu even niet groots, maar wel meeslepend. Intiem. Dus geven we haar dat. Zij i...s tenslotte jarig.

Gisterenavond vierden we haar verjaardag met muziek en cabaret. Voorproefjes voor het komende theaterseizoen. Samen met onze gasten luisterden we onder meer naar Marijn Brouwers: Aznavour in het Nederlands. Het publiek werd stil van zijn warme stem. Keken verstoord op wanneer het pilsje werd neergezet. En in Twente zegt dat heel wat...
Wíj keken vooral lekkerbekkend toe. Hmm, met deze jongen willen wel eens een pain de chocolat eten...
Onze romantische gedachten werden ruw verstoord door Thijs Kemperink. De cabaretier bracht ons terug op aarde door te grappen over onze leeftijd. Nou ja zeg! Daar ga je Marijn. Bedankt Thijs!

Het was een mooie avond. Een vol terras. Het park lag er mooi bij. De sfeer was warm en gemoedelijk. Zoals we het graag zien.

Vandaag is het tijd voor film. In de open lucht draaien we er drie voor jong en oud. Het weer is goed. Druppelsgewijs komen onze gasten het terrein op. 'Hey mam, hier kun je film kijken! Op een heueul grote tv!' Kleine geschminkte vlindertjes genieten samen met pap en mam van Bambi en The Lion King. Het park is echt voor iedereen...

Als tenslotte de schemer in valt en Mama Mia wordt gestart, zijn we blij met al die lieve mensen. Op stoeltjes en kleedjes. Hapjes delend met elkaar en het personeel.
Nee, misschien zit het park niet vol. Maar het gaat er ook niet om hoeveel mensen er zijn. Het gaat om wie er is. Stuk voor stuk zijn onze gasten ons dierbaar. Want we weten dat deze mensen waarderen dat de Oude Dame weer nieuw leven in wordt geblazen. Langzaam aan weer van de Rijssenaren wordt. We weten dat we best groots mogen denken, maar klein moeten beginnen. We weten dat iedereen die de afgelopen maanden bij ons was, zijn of haar ervaring zal doorgeven. Zodat het nieuws zich verspreidt.

We staan op een kruispunt. Rustig kijken we vooruit. We zijn op de goede weg. Geen reden om te gaan rennen. De Oude dame heeft de tijd...

We trekken een fles bubbels open en zetten een punt achter het Eeuwfeest. Alles is gezegd. Alles is gedaan...

Tijd voor de toekomst!
Proost!

https://www.youtube.com/watch?v=tUh4u-lYEhM

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!