DDUR 9: Driekusman (13-12-13)

Driekusman

We hangen op de bank. Op tv is een film over ‘gepeste-nerds-die-uiteindelijk-toch-niet-populair-willen-zijn-want-jezelf-zijn-is-altijd-het-beste.’ Gaap! Met de collega’s hadden we het laatst nog over voetballertjes en padvindertjes. Die laatsten worden toch al gauw als nerd bestempeld. Einzelgängers. En voetballers als sportieve winlustige groepsdieren. De conclusie was: duidelijk een beeld gefundeerd op onwetendheid.

Met de samenvoeging van Rijssen en Holten was h...et net zo. Wat er niet allemaal uit angst en onwetendheid over elkaar geroepen is. En het voelt voor velen nog steeds als een gedwongen huwelijk. Nu kregen wij dames een opdracht van hogerhand. Een samenwerking tussen ons Rijssense winkeltje en een zelfde soort in Holten... Werkelijk? Je kunt nog beter het Sallands Korhoen en het Twentse Ros samen de ‘Driekusman’ leren dansen. Toch?!

Holtenaren zijn creatief en bevlogen. Houden van het bourgondische leven. Rijssenaren hebben een zakelijke nuchterheid en wat meer ‘katten in de boom’. Vinden de kleine kneuterigheid heerlijk. We vullen elkaar juist goed aan. We moeten verbinden door verschillen. En stiekem weten we in beide kernen prima hoe we moeten samenwerken. Holtenaren organiseren samen de mooiste evenementen. Rijssenaren weten samen perfect het zakelijke hoofd boven water te houden.

In en om ons mooie gebouw gebeurt veel op dit moment. Onze ‘oude dame’ krijgt een facelift van jewelste. Dromen blijken toch geen bedrog te zijn. Marco had het mis… Het leert óns dat we moet blijven dromen: ook het korhoen en het ros kunnen samen dansen. En wij Dames willen graag dansles geven. Los met de heupjes!

Voetballers en padvinders…
De N350 is het pad. Dát weten we wel te vinden. Er staat ons niets meer in de weg om de wedstrijd te winnen. Samen!

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!