VEERKRACHT!

VEERKRACHT!

Weekend. We hebben we ons, in ons eigen huis, in de zachte kussens van de bank genesteld met een kopje koffie. Het is stil op straat. Veel stiller dan andere dagen.

In ons tweede huis was het al weken lang een drukte van jewelste. Al voor het coronavirus alles plat gooide, werden er namelijk binnen een maand vier voorstellingen gecanceld, meest door ziekte van de artiest. De geest uit de Corona-fles waarde blijkbaar al rond.

Afgelopen donderdag kwam het  bericht van de overheid. Drie uur later voelde het alsof we er al een heel etmaal op hadden zitten. Overleggen, praten, bellen, besluiten, mailen, kant-en-klaarmaaltijdje wegwerken en door... nog meer appen, schrijven, bellen, bellen, bellen.

De reacties? ‘Ach nee toch, wat vervelend voor jullie. En jullie hadden al zoveel pech...’ en ‘heel veel sterkte met al het geregel...’ Wat deed ons dat goed!

Ons kleine teampje balanceert al veel te lang met het zweet op de rug op een dun koord. En tóch is de rek er nog niet uit. Omdat ons veerkrachtige team bestaat uit geweldige collega’s. Met een groot hart voor de het Parkgebouw, maar met vooral een heel warm hart voor elkaar. Samen houden we elkaar en de Oude Dame in de benen. En als ‘samen’ weg dreigt te glippen, is er altijd wel een collega die ons weer in het nekvel grijpt en terug brengt.

Waarom? Voor elkaar, maar vooral ook voor onze gasten. Of het nu een koor, een bedrijf, een theaterbezoeker, een artiest, de damclub of een Spoenk-leerling is, iedereen is even belangrijk. En dan zijn reacties zoals die van de afgelopen dagen, zo enorm fijn. De waardering die er uit spreekt. Daarom dus. Daar doen we het voor!

Wetenschappers hebben bewezen dat kunst beoefenen of bekijken, in wat voor vorm dan ook, goed is voor de gezondheid van de mens. Dat je er zelfs langer door kunt leven. Bij een koor zingen, dansen of naar het theater gaan bijvoorbeeld. Wij denken dat het klopt. De Oude Dame is niet voor niets al meer dan een eeuw oud, heeft al vele stormen doorstaan en zullen ook deze, samen met u, trotseren.

Dus laten we de stilte die nu valt, blijven vullen met mooie dingen. Met muziek, zang, spel, dans, een traan en een lach. Maar ook met veel applaus! Voor ons geweldige grootse teampje, voor onze top-bestuur en super-vrijwilligers, voor al onze lieve begripvolle gasten, voor alle makers, amateur en profs, die vast een creatieve manier vinden om de stilte op hun manier te vullen. Voor iedereen in de zorg, die een steeds zwaardere last te dragen krijgt. Ach, gewoon een  groot applaus en een diepe buiging voor iedereen die ondanks alles vooruit probeert te komen! Té theatraal? Misschien, maar soms is dat nodig om iets duidelijk te maken.

Wij blijven er, met z’n allen, de schouders onder zetten. Zodat we straks, als de deuren weer open mogen, we uit de brokstukken samen iets moois bouwen en, hoe klein we ook zijn, kunnen helpen de wereld weer iets gezonder te maken. Dát heet veerkracht!

Wij hebben alvast wat mooie herinneringen uit het afgelopen half jaar op een rijtje gezet. Als u dan voorlopig niet naar het Parkgebouw kunt komen, brengen wij al dat moois wel bij u. Lang leve het digitale tijdperk. Zie het ook maar als een voorproefje. Want wij zien u terug. Aan de ‘andere kant van corona’.

Zeker weten!

Pas goed op u zelf en op de mensen om u heen.
Tot ziens!

Team Parkgebouw

 

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!