Rijssen Zet De Toon 2018

‘Rijssen Zet De Toon’ feest voor en door Rijssen
Volkspark decor voor gratis veelzijdig muziekspektakel

Na anderhalf jaar organiseren en een week bouwen, is het vrijdag 8 juni zo ver: ‘Rijssen Zet De Toon’ 2018. Ook dit jaar hebben vier Rijssense amateurverenigingen en het Parkgebouw de handen weer ineengeslagen met het organiseren van dit veelzijdige muziekspektakel dat gratis toegankelijk is voor iedereen. Vocaal Ensemble De Twente Zangers, De Rijssense Revue, Muziekvereniging Wilhelmina én het Rijssens Mannenkoor hebben een prachtig programma samengesteld met veel bekende muziekstukken en leuke sketches. Het belooft een prachtige avond te worden.

775 jaar Rijssen rond de wereld
Het thema van deze editie is ‘775 jaar Rijssen rond de wereld’, wat uiteraard voortkomt uit het jubileum dat de stad dit jaar viert. Naast veel bekende liederen van over de hele wereld zullen ook nummers van heel dichtbij worden gezongen en gespeeld door de zangers en musici. Daarbij zal het Rijssens dialect zeker niet ontbreken, met een speciaal voor deze avond herwerkt nummer en uiteraard bekende Rijssense liedjes. Als solisten zullen Karin Hertsenberg, Herman Beumers en RMK’s eigen solist Ard Kamphuis deelnemen. De spelers van de Rijssense Revue zullen met korte sketches en veel humor de avond verrijken en hierbij zal een bekend stukje Rijssense geschiedenis de rode draad voeren. Het wordt een avond vol verrassingen, dus mis het niet!

Gift voor de ‘buren’
De toegang is gratis, maar wie dat wil, kan een bijdrage geven die bestemd is voor ‘de buren’ van het Volkspark: Hospice ‘De Reggestroom’. De bedoeling is om met de opbrengst van deze avond onder meer de vrijwilligers van het hospice eens flink in het zonnetje te zetten.

Plaats en tijd
Het muzikale gebeuren zal dit keer plaatsvinden in en vóór de Bordan Muziekkoepel. Er worden ruim 2000 zitplaatsen gecreëerd, dus het is niet nodig om de eigen stoel mee te nemen. Kom op tijd, want vol is vol! (Mocht de 'arena' vol zijn, dan kunt u natuurlijk ook gewoon alleen luisteren. De Buunder is groot genoeg).

De avond wordt mogelijk gemaakt door vele gulle sponsoren, subsidiënten en een mooie bijdrage van de gemeente Rijssen-Holten in het kader van Stad Rijssen 775 jaar.

Het concert begint om 20.00 uur in het Volkspark Rijssen, dat die avond alleen bereikbaar is via de hoofdingang aan de Oosterhofweg. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur (en beslist niet eerder toegankelijk). Bij de opgang naar het concertterrein worden munten verkocht.

Graag tot 8 juni!!

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!