Gratis voor ouderen

Gratis Seniorenmiddag in ParkgebouwDaar komt hij, onze oudste vaste gast. Langzaam maar kranig wandelt hij naar de ingang. 'Zó meisjes, zijn jullie er weer klaar voor? Ik wel!' Lachend schuifelt hij naar binnen, op naar een kopje koffie en een mooie avond. Hij is op leeftijd, maar komt nog zelfstandig naar het Parkgebouw. Hij geniet van de voorstelling en de gezelligheid. Soms zien we hem een tijdje niet. Dan zeggen we tegen elkaar: ‘Hij moet wel blijven komen hoor, desnoods halen we hem zelf op’. Hij is één van de vele voorbeelden van senioren die nog regelmatig bij ons in het theater komen voor een voorstelling of een film. Rijssen-Holten is een ‘grijze’ gemeente. Maar wij kunnen, nee, móeten er samen voor zorgen dat al die leuke uitjes bereikbaar blijven. Ook wanneer men niet meer kan fietsen, de auto en openbaar vervoer niet meer tot de mogelijkheden behoren, of men liever niet alleen wil gaan.

Daarom gaan we een samenwerking aan met de Stichting ‘Vier het leven’. Deze landelijke stichting organiseert culturele activiteiten van deur-tot-deur voor ouderen, waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. De Stichting biedt een jaarprogramma aan waar uit men kan kiezen. Dit zijn allerlei soorten uitjes in de regio, waaronder dus ook theatervoorstellingen. Men wordt thuis opgehaald door een vrijwilliger van de stichting en samen met andere gasten én de vrijwilligers gaat men gezellig een middagje of avondje uit. Men geniet van een drankje tussendoor en wordt na afloop weer veilig thuisgebracht. Met deze samenwerking krijgt onze uitspraak ‘desnoods halen we hem zelf op’ wel een hele positieve lading…

Daarnaast willen we natuurlijk iedereen kennis laten maken met deze stichting. Dat doen we door het organiseren van een gratis Seniorenmiddag in het Parkgebouw op dinsdag 4 juli a.s. Tijdens het Eeuwfeest in 2014 vond zo’n Seniorenmiddag al plaats. Ontvangen door de burgemeester, vermaakt door een film en de Rijssense Revue en wat lekkere versnaperingen werd het een middag om nooit te vergeten. We hebben al vaak weer de vraag gekregen of we weer zo’n middag willen organiseren. Nou graag!

Dus op 4 juli is iedere oudere vanaf 80 jaar van harte welkom in het Parkgebouw. U kunt genieten van leuke optredens, een hapje en drankje en gezellig samenzijn. Gratis! Dat kunnen we doen door een mooie bijdrage van Businessclub Bij De Tijd. Met dit bedrag kunnen we deze middag organiseren en onze eigen kosten voor de samenwerking met de Stichting ‘Vier het leven’ dragen. Verder kregen we een subsidie in het kader van de Week van de Amateurkunst. De seniorenmiddag is namelijk een onderdeel van een week vol leuke amateuractiviteiten, zoals ook een kindervoorstelling van COV Holten en het concert van het Rijssens Mannenkoor met de Marinierskapel). Zie www.parkgebouw.nl voor meer informatie hierover.

Kortom, het zal u aan niets ontbreken. We zien u graag bij de Oude Dame!

De seniorenmiddag is voor iedereen vanaf 80 jaar en vindt plaats op dinsdag 4 juli a.s. om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. In verband met het aantal noodzakelijke zitplaatsen is er ruimte voor ongeveer 150 personen. U dient zich dus op te geven, en wel vóór 28 juni a.s. via info@parkgebouw.nl of 0548-544140 (op werkdagen tussen 9 en 17 uur). Heeft u interesse om vrijwilliger te worden van Stichting Vier het leven, kijkt u dan op www.4hetleven.nl.

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!