Hardboard

Afscheidsconcert

Hardboard

De happening van het jaar: het afscheidsconcert van Hardboard. Deze 42-jarige Rijssense rockband stond onder meer in het voorprogramma van Normaal en heeft twee albums opgenomen. Deze avond spelen ze in het restaurant van het Parkgebouw hun allerlaatste concert. Zorg dat u er bij bent!

- Een stukje geschiedenis-

Hardboard, Rijssen’s oudste rock- en bluesband, werd in 1982 opgericht door huidige gitarist Wim ter Harmsel, huidige bassist Gerard ten Bolscher en drummer Gerard Poortman. Als motto hanteerde de band de eerste jaren: ‘Het heuf nie mooi te wea’n, as’t ma hard is’. In 1993 trad de huidige zanger Marcel Engels toe tot de band.

Hoogtepunten uit de early years zijn een aantal optredens in het voorprogramma van de rockband Normaal. Hieruit ontstonden zulke goede contacten dat in 1998 Hardboard de Normaal-studio in dook om de eerste cd met de titel ‘Eerste plaat Hardboard’ op te nemen. De samenwerking verliep zo goed dat de hele technische crew van Normaal in 2003 werd gevraagd opnamen te maken van een optreden van Hardboard, met een heuse blazerssectie, ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum. Deze live-opnamen resulteerden in de tweede cd ‘Irene’s Live’.

Verder mag het optreden dat Hardboard heeft gegeven in een stampvolle Gaststätte in Neubrandenburg – onder de rook van Berlijn – niet onvermeld blijven.

Dieptepunt is het plotselinge overlijden van drummer, en medeoprichter, Gerard Poortman in 2019. De huidige drummer, Jochem Jagersma, is niet alleen een prima vervanger, ook qua humor past hij prima bij de ‘oudjes’.

Hardboard bestaat uit:
Gerard ten Bolscher - Basgitaar en zang
Wim ter Harmsel - Lead- & slaggitaar en zang
Jochem Jagersma - Drums en percussie en zang
Marcel Engels - Leadzang en keyboards

Terug naar agenda

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!