afbeelding Vergaderen in het groen

Vergaderen in het groen

Onze mogelijkheden
afbeelding Seizoen 2024-2025

Seizoen 2024-2025

Nu te boeken

Algemene Voorwaarden & Huisregels

Algemene gegevens:

Naam: Stichting MFC Parkgebouw
Telefoonnummer: Algemeen 0548 – 544140
Email algemeen: info@parkgebouw.nl
Website: www.parkgebouw.nl
Adres: Oosterhofweg 49, 7461BT  RIJSSEN
KVKnr: 08152625
BTWnr: NL817395210B01
iBANnr: NL84RABO01.28.65.65.30
MFC Parkgebouw heeft ANBI Status


BOEKEN

Toegangsbewijzen voor alle  theater- en filmvoorstellingen kunnen gereserveerd worden via www.parkgebouw.nl, telefonisch of aan de balie van het Parkgebouw.

Wanneer u online boekt, kunt u zelf uw plek kiezen en meteen betalen. U krijgt uw tickets direct in de mail toegestuurd. Let op: uw boeking is pas definitief wanneer de betaling is verwerkt. Deze boeking vervalt op het moment dat u de betaling niet afrondt.

Boekt u telefonisch, dan reserveren wij de tickets voor u (u kunt plaatsvoorkeur aangeven) en sturen u een iDeal-betaallink. Zodra u betaald heeft, krijgt u de tickets automatisch in de mail toegestuurd. Een betaallink dient u binnen 7 werkdagen te voldoen. Doet u dit niet, dan vervallen de plaatsen. Het Parkgebouw heeft daar geen invloed op en u bent zelf verantwoordelijk voor het betalen binnen de termijn.

Komt u bij ons aan de kassa boeken, dan kunt u aangeven waar u wilt zitten, boeken wij de tickets voor u, betaalt u ter plaatse en krijgt u meteen uw tickets mee (of indien u dat wenst mailen wij u de tickets). Wij geven grote voorkeur aan betalen met pin.

Blokkades
Er zit een blokkade in het verkoopsysteem dat ervoor zorgt dat u geen stoelen kunt selecteren als er daardoor een losse stoel overblijft.

Uitverkocht? Dan op de wachtlijst!
Bij uitverkochte voorstellingen kunt u zich inschrijven op de wachtlijst (Deze verschijnt automatisch als een voorstelling is uitverkocht). Als er kaarten beschikbaar komen, informeren wij u telefonisch tot en met de dag van de voorstelling tot 18.00 uur.

Laatste kans bij een uitverkochte voorstelling
De laatste kans op een toegangskaart bestaat vanaf een half uur vóór aanvang van de voorstelling. Mogelijk beschikbaar gekomen toegangskaarten worden dan aan de kassa verkocht.

Kinderen
Kinderen onder de 12 jaar mogen de (film)voorstellingen alleen bezoeken onder begeleiding van minimaal één volwassene.

Rolstoelgebruikers
Voor rolstoelgebruikers is er plaats, mits tijdig gereserveerd. Geeft u dit eveneens direct aan bij uw bestelling. Rolstoelplaatsen kunnen niet via de website worden gereserveerd. Dit kan alleen telefonisch of aan de theaterkassa. Toegang tot de zaal met een scootmobiel of kinderwagen is niet toegestaan.

Slecht ter been
De Herman Wessels zaal beschikt over een balkon (Rijen A-H). Er is géén lift naar boven. U kunt alleen gebruik maken van plekken op het balkon wanneer u goed ter been bent, zodat u in geval van calamiteiten zonder hulp en snel de trap af kunt lopen. Wanneer onze medewerkers voorafgaande aan de voorstelling zien dat u slecht ter been bent en balkonplaatsen heeft, mogen zij u de toegang tot het balkon om veiligheidsredenen ontzeggen. Wij proberen dan een plek voor u te vinden in de zaal. Is dit niet mogelijk, dan kunt u de voorstelling niet bezoeken, en vindt er geen restitutie plaats. 

Slechthorend
Het Parkgebouw beschikt over een ringleiding. Daarvoor kunt u het beste op de stoelen tussen rij 4 en rij 12 boeken. Bij voorstellingen waarbij het akoestisch systeem gebruikt wordt, staat de ringleiding niet aan.


BETALEN

iDEAL
Bestelde tickets krijgt u na betaling via iDEAL via de mail toegestuurd. U dient deze tickets (geprint of op uw mobiel) mee te nemen naar de voorstelling,  zodat deze gescand kunnen worden. Zonder geldige tickets heeft u geen toegang tot de voorstelling.

Contante betaling (of pin)
U kunt uw kaarten kopen aan de kassa tegen contante of pinbetaling, waarbij pinbetaling onze grote voorkeur heeft.

Cadeaubonnen
Wij accepteren alleen de Podium Cadeaukaart (voorheen de Nationale Theater- en Concertbon) en de RijssenHoltenPas. Tickets kunt u geheel of gedeeltelijk met de Podium Cadeaukaart betalen. Dit kan via de website (let op: vul de code op de Podium Cadeaukaart in in het betaalscherm). De Podium Cadeaukaart is niet te gebruiken in onze horeca. 

De RijssenHoltenPas kan alleen aan de balie van het Parkgebouw worden gebruikt, zowel voor tickets als horeca.

Verenigingskosten
Per ticket berekenen wij ‘Verenigingskosten’. Het Parkgebouw is opgericht voor de Rijssen-Holtense gemeenschap, ter ontspanning en vermaak. Al meer dan honderd jaar bieden wij onderdak aan verenigingen en koren voor repetities en optredens. Wij houden de kosten voor deze verenigingen zo laag mogelijk. Daarom hebben wij besloten voor onze theatertickets géén reserveringskosten te berekenen, maar hanteren wij ‘Verenigingskosten’ (€ 0,75 per ticket, maximum € 4,50). Mede door middel van deze inkomsten kunnen wij onze Rijssense verenigingen onderdak blijven bieden. Zij kunnen blijven optreden, zodat wij een theaterprogramma kunnen bieden voor iedereen!

Kortingen
Groepskorting
Groepskorting is mogelijk voor groepen vanaf 20 personen. Alleen in overleg en alleen met toestemming van de artiest.

Kinderkorting
Bij bepaalde voorstellingen wordt een aparte prijs gehanteerd voor kinderen en jongeren. De leeftijden waarvoor de korting geldt staan vermeld.

Last minute korting
Speciale last-minute-kortingen gelden niet voor reeds gekochte en betaalde kaarten.

Verhinderd?
Bent u verhinderd voor een voorstelling dan kunt u uw kaarten op werkdagen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling inruilen voor een andere voorstelling of teruggave van geld. Bij teruggave van geld brengen wij € 3,50 administratiekosten in rekening. Wanneer u minder dan twee dagen voor aanvang van de voorstelling verhinderd bent, zullen wij in het geval van een uitverkochte voorstelling proberen de kaarten door te verkopen. In alle andere gevallen blijven de kaarten eigendom van de kaarthouder. Indien een voorstelling al heeft plaatsgevonden, worden er geen kaarten teruggenomen.

Ruilen
Wanneer er sprake is van een succesoptie (een tweede voorstelling die bij wordt geboekt in verband met een goed lopende eerste voorstelling), is het in principe niet mogelijk kaarten te ruilen voor een andere datum. Alleen bij dringende redenen kunt u kaarten omruilen, maar wij brengen dan € 3,50 administratiekosten in rekening. Onder dringende redenen verstaan wij in geen geval het verkrijgen van een 'betere' plaats in de zaal of op het balkon.

PODIUM cadeaukaart?
Deze kaart is te verzilveren én te koop bij het Parkgebouw. Met de PodiumCadeaukaart ontvangt en geeft u een “live & meeslepende“ belevenis cadeau en bezorgt u iemand een onvergetelijk avondje uit. Bij ons koopt u de mooie Parkgebouw-versie van de Podium Cadeaukaart. U bepaalt zelf de waarde op de Podium Cadeaukaart (minimaal € 10,00) en u stelt de ontvanger zelf in staat het cadeaumoment te kiezen. Wij pakken deze voor u in en u heeft een geweldig cadeau.
De Podium Cadeaukaart is ook via de website te verzilveren.

WEETWAARJEKOOPT.NL
Wanneer blijkt dat het toegangsbewijs niet is verkregen van het theater of door het theater erkende (voor-) verkoopadressen, wordt de bezoeker de toegang ontzegd. Hiervoor kan het Parkgebouw niet aansprakelijk worden gesteld. De erkende voorverkoopadressen vindt u op www.weetwaarjekoopt.nl.


HUISREGELS

Gebruik garderobe
U kunt uw jas ophangen in onze gratis (onbewaakte) garderobe.

Tickets
U dient geldige tickets te kunnen tonen. Deze worden bij binnenkomst gescand. Het scannen  kan vanaf papier of vanaf de smartphone. Bij vertoning op de smartphone verzoeken wij u om de helderheid van uw scherm te maximaliseren en de code te vergroten.

Munten
Voorafgaande aan de voorstelling verkopen wij consumptiemunten. Wij verzoeken u deze aan te schaffen om de doorstroom in de horeca te bevorderen.

Koffie/theebonnen
Alleen in de voorverkoop kunnen setjes koffie-/theebonnen worden aangeschaft. Deze worden alleen per 10 verkocht en kunnen alleen gebruikt worden voor een kop koffie of thee. 

Toegang tot de voorstelling

  • Laatkomers: het gezelschap heeft het recht om laatkomers te weigeren of op een later, door hen gekozen moment de theaterzaal binnen te laten.
  • Overlast: het Parkgebouw behoudt zich te allen tijde het recht voor gasten te weigeren of de toegang te ontzeggen wanneer de gast overlast veroorzaakt.

Apparatuur
Het is niet toegestaan om tijdens een voorstelling zelf foto-, film-, video- of geluidsopnames te maken, zonder uitdrukkelijke toestemming van het theater of de producent. Het gebruik van flitsapparatuur wordt als zeer hinderlijk ervaren en is te allen tijde verboden. Mobiele telefoons, tablets en andere apparatuur dienen uit te staan tijdens de voorstelling.

Gebruik van opnames
Foto’s, video’s en geluidopnamen die gemaakt worden tijdens optredens en voorstellingen kunnen gebruikt worden als promotiemateriaal van Parkgebouw Rijssen. Mocht u hier bezwaren tegen hebben dan kunt u dit kenbaar maken via info@parkgebouw.nl

Roken
Er mag in het Parkgebouw niet worden gerookt.

Consumpties
Bij de meeste voorstellingen is het toegestaan consumpties mee te nemen in de zaal.  Volgt u hierbij altijd de aanwijzingen van onze gastheren en - vrouwen op. Tijdens de voorstelling is de bar gesloten.

Aansprakelijkheid
Het Parkgebouw is niet aansprakelijk voor door de bezoeker geleden verlies of schade, die is ontstaan ten gevolge van overmacht aan de zijde van het Parkgebouw. Bij het Parkgebouw gelden de bezoekersvoorwaarden van de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouw Directies, alsmede de Uniforme Voorwaarden Horeca.

Alle informatie, prijzen en data zijn onder voorbehoud van wijzigingen en/of drukfouten. Wanneer u een reservering bij ons maakt, gaat u automatisch akkoord met onze voorwaarden.

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!