Rise Up Congres

De randen van de akkers

Rise Up Congres

Het congres “Randen van de Akkers” is een initiatief van Rise Up. Dit congres richt zich op individuen en organisaties die betrokken en geïnteresseerd zijn in het bestrijden van armoede in onze gemeente. We willen meer bewustwording creëren op het (h)erkennen van financiële afhankelijkheid en inspireren om tot actie te komen. Samen staan we sterker!

De focus ligt op het delen de verhalen en ervaringen van buddy’s, ervaringsdeskundigen en professionals. Het programma is van 13.45 – 16.00 uur en belooft een mix van inspirerende momenten te worden. Lisa Boorsma geeft een lezing over “de invloed van armoede op ons brein” en Jan Vayne verzorgt muzikale intermezzo’s.

Programma
13.15 uur – Inloop
13.45-16.00 uur – Het hoofdprogramma. Dagvoorzitter Anne Dannenberg zal het evenement leiden, waarbij ze de deelnemers prikkelt en verrast.
16.00-17.00 uur – Mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje en hapje. Aansluitend komt de fietsvierdaagse langs het Parkgebouw. De deelnemers dragen shirts van Rise Up voor een goede naamsbekendheid.

Stichting Rise up
In Rijssen-Holten leven er ruim 1000 gezinnen in armoede, waarvan 300 met kinderen. De laatste jaren grijpt armoede steeds verder om zich heen. Niet kunnen trakteren, meedoen aan een sport of nooit op vakantie Dit geeft veel spanning en verdriet bij ouders en kinderen.
Stichting Rise Up helpt deze gezinnen op een structurele manier om (opnieuw) een stabiele basis te leggen. Samen werken we aan perspectief, in plaats van kortetermijnoplossingen.

Rise Up kan snel hulp bieden door de inzet van Buddy’s en met steun van lokale ondernemers, instanties en een klusgroep. We betrekken ons uitgebreide netwerk in het vinden van duurzame oplossingen. Rise Up helpt inmiddels al ruim dertig gezinnen.

Elk gezin krijgt een buddy toegewezen. Een buddy is een cruciale schakel tussen de hulpvraag en de oplossing die Rise Up (of ons netwerk) kan bieden. Als buddy maak je hét verschil en bied je weer perspectief aan een gezin.

Terug naar agenda

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!