DDUR 15: Laarsjes (16-2-14)

Laarsjes

Twee pubers hangen voor de tv. Ze kijken De Nieuwe Wildernis. Alle beelden waarop een Konigpaard te zien is, worden liefdevol becommentarieerd. En zo verliezen deze meiden zich in een bijzondere wereld. Bij de opmerking dat deze film óók over de liefde gaat, wordt er roodgekoond en arrogant geschokschouderd. Ouwe taart.

We draaien de film ook als kadootje voor onze vaste filmgasten. Hoewel aanzienlijk meer op leeftijd, zijn zij net zo gegrepen door de sprookjesachtig...e beelden. Na de tijd wordt er nog heerlijk nagepraat en geborreld. Wanneer de laatste gasten zijn uitgezwaaid, gaat de deur op slot. Tijd voor een drankje. Onze stagiair J. neemt afscheid. De tissues en de fles zwarte wodka worden tevoorschijn getoverd. Blij met zijn gekregen Action-haan, verrast J. ons nog met een zelfgemaakt ABCtje. Verwonderd horen we dat zijn puberbrein toch maar goed heeft opgemerkt, dat onze nieuwe collega aan de receptie binnen een aantal weken al veel zelfverzekerder is geworden. Neergeslagen door een slechte werkervaring, is ze bij ons aan het werk gegaan. Om te leren wat sterker in haar schoenen te staan. Ze voelt zich Assepoester. Onzeker over haar kunnen.

Op een maandagochtend komt de nood aan de man. Het gebouw is vies en onze vaste properdame ziek. Wat nu? Het gebouw zit de hele week weer vol. Ons nieuwste pareltje komt achter de balie vandaan. Haar poesterkleren liggen thuis. Aan de receptie wordt iets netters verwacht. Geeft niets. In haar 'baljurk' en op hakjes raast ze als een wervelwind door het gebouw. Deze dame weet van aanpakken. Geen enkele reden voor onzekerheid.

Onder de koffie komt het gesprek op de laarsjes die al een aantal weken in het kantoor staan. Te groot gekocht. Alle andere dames hebben al gepast. Te klein, groot, breed, smal, heb ik al. 'Probeer jij eens!' Onze receptiedame trekt de laarsjes aan en warempel, ze zitten als gegoten...

Assepoester is eindelijk geschiedenis. Het is prinsessentijd! Dan gaat de telefoon en maakt het sprookje plaats voor de waan van de dag. Aan het werk!

Hè, waar hebben we onze toverstaf nu weer gelaten...

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!