afbeelding We zijn even aan het bijkomen

We zijn even aan het bijkomen

Meer info
afbeelding Corona Update!

Corona Update!

We zijn weer open!

Parkgebouw is er voor iedereen!

Welkom! Als eerste hopen wij dat u nog in goede gezondheid verkeert!

Wegens de zomervakantie zijn wij van 1 tot en met 16 augustus gesloten. Op woensdag, donderdag en vrijdag kan de speurtocht Zoek De Schat worden gelopen. Het routeboekje kan in deze periode worden afgehaald bij het Brandweermuseum (Kasteellaan 1). 

Kijk hier voor de nieuwste corona-update

Heeft u vragen, mailt u dan naar info@parkgebouw.nl. De mail wordt onregelmatig gecheckt, maar wij proberen uw vragen z.s.m. te beantwoorden.

Wij wensen u een fijne zomer!

Vanaf het ontstaan werd het Parkgebouw en haar omgeving gebruikt voor culturele doeleinden, diende als ontmoetings- en ontspanningsplek. Veel Rijssenaren zochten elkaar in het park op in verkeringstijd, lieten er de trouwfoto’s maken, gingen met hun kinderen naar de speeltuin of de volière en ontmoetten andere ouderen tijdens het dagelijkse wandelingetje. Dit beeld is geen schim uit het verleden. Dit beeld zien wij nog steeds iedere dag. En wij houden het voor ogen voor de toekomst.

Het laatste jaar is het park toegankelijker geworden en nodigt meer uit om te komen wandelen, skeeleren, skaten, fietsen, kortom om meer te bewegen. Het Parkgebouw ondergaat een facelift. Door het plaatsen van de glazen pui is het aangezicht van het gebouw aanzienlijk verfraaid. Verder is er binnen meer ruimte ontstaan, zodat er in combinatie met het Volkspark als openluchttheater, nog meer mogelijkheden zijn voor grote evenementen. Samen met alle Rijssen-Holtenaren kunnen we nog meer mooie activiteiten ontplooien. Het Eeuwfeest is een goede start!

De Oude Dame was rond 1915 één van de eerste Asielzoekerscentra van Nederland door in WO I Belgische vluchtelingen onderdak te bieden. Nog steeds staat het Parkgebouw midden in de maatschappij. Door bijvoorbeeld samenwerkingen aan te gaan met sociale werkgelegenheids-organisaties als De Sterkerij, werkplaatsen of leerplekken te bieden aan mensen  et afstand tot de arbeidsmarkt (maatschappelijke) stagiaires.

Het Parkgebouw is gebouwd voor ons allemaal. Ze heeft duizenden mensen onder haar dak gehad. Iedere Rijssenaar heeft wel een herinnering. Wij zien de toekomst helder voor ogen: het is de hoogste tijd voor nieuwe herinneringen. Dus…

Wierkomn!

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!