Over het Parkgebouw

Toen
Het Parkgebouw Rijssen werd rond 1914 gebouwd in opdracht van de bekende jutefabrikant Ter Horst als cultureel centrum voor de Rijssense burgerij. Eind jaren 70 is het Parkgebouw aangekocht door de
toenmalige gemeente Rijssen. In 2007 kwam het Parkgebouw, na zeven jaren praten en onderhandelen, eindelijk op eigen benen te staan. De verantwoordelijkheid kwam te liggen bij een stichtingsbestuur. De afgelopen jaren zijn vrijwel alle zalen verbouwd, gerenoveerd en gemoderniseerd. In 2010 werd het Parkgebouw aan de zijde van de Oosterhofweg uitgebreid. In dit deel is thans de 'Muziekschool Rijssen en omstreken' gevestigd. Rondom het Parkgebouw ligt een prachtig wandelpark in 1920 aangelegd door de architect L.A. Springer.

Nu
De dagelijkse leiding ligt tegenwoordig in handen van Jolanda Agteresch. De functie van het Parkgebouw is niet veranderd. Nog steeds wordt het gebouw gebruikt door veel enthousiaste verenigingen, kan men ontspannen in het theater en wordt het congrescentrum verhuurd aan bedrijven uit Rijssen en wijde omgeving. Kortom, het Parkgebouw Rijssen staat midden in de gemeenschap en is er voor iedereen!

Straks
Dit jaar viert het Parkgebouw haar Eeuwfeest. Uiteraard houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen en activiteiten. Meer weten? Klikt u dan hier.

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!