Vitaly Pisarenko

Invitation to the dance

Vitaly Pisarenko

Vitaly Pisarenko, een musicus pur sang!

Programma:
Liszt 2 Scardassen ( een parendans)
Schumann Davidsbündlertänze, opus 6
Prokofjev Suite uit ‘Romeo en Julia’
Ravel La Valse


Pisarenko won in april 2008 op glorieuze wijze het Franz Liszt Piano Concours in Utrecht. De jury was unaniem en loofde zijn gepassioneerd en partituur getrouwe pianospel. Sindsdien is zijn carrierere in een stroomversnelling geraakt en geeft hij concerten op alle continenten van de wereld. Hij gaf op zesjarige leeftijd zijn eerste openbare recital. Hij is geboren in Kiev (Oekraïne) in 1987. Zijn eerste pianolessen kreeg hij van Natalia Roedmnskaya en Garry Charkov. Vanaf september 2012 volgde hij lessen bij Dmitri Alexeev aan het Royal College of Music in Londen alwaar hij in 2015 zijn ‘Artist diploma Degree’ met onderscheiding mocht ontvangen. Inmiddels is hij een veel gevraagd pianist die zich een grote populariteit heeft verworven. Hij is een eerlijke en spontane musicus en een bijzondere en warme persoonlijkheid. Sinds 2021 is hij ook verbonden aan de Royal College of Music in Londen als vakdocent.
Hij speelt een fraai programma dat u zeker zal bekoren en hij nodigt u uit tot de dans.
Franz Liszt is een echte Hongaarse componist die de zigeunermuziek een warm hart toedroeg. Zijn beide Csardassen zijn parendansen en behoren tot de folklore van Hongarije. Scárda betekent eigenlijk ‘herberg’ De Davidsbündlertänze van Robert Schumann zijn een aaneenschakeling van dansen in diverse stemmingen en sferen. Het zijn achttien stukken die gebaseerd zijn op een mazurka van zijn vrouw, Clara Wieck en zijn genoemd naar de Music Society Davidsbündler. Het zijn muzikale dialogen tussen twee fantasiefiguren als Florestan en Eusebius waarmee Schumann steeds in strijd was en die hij creëerde als muziekcriticus. Florestan, de wilde en Eusebius, de milde.
Na de pauze kunt u zich opmaken voor een absoluut meesterwerk van Sergei Prokofjev, zijn Balletsuite uit ‘Romeo en Julia’ in een bewerking voor pianosolo. Fanatische muziek met een enorme rijkdom aan melodieën, ritmes en muzikale verbeelding. Ten slotte ‘La Valse’ van Maurice Ravel, enerverende muziek met een knipoog naar de Weense wals maar ook een beetje naar de walsen Schubert.
Dit pianorecital zal u zeker blijven herinneren als een muzikale belevenis waar u toch maar bij mocht zijn.

Terug naar agenda

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!