afbeelding Vergaderen in het groen

Vergaderen in het groen

Onze mogelijkheden
afbeelding #HOOLDOE

#HOOLDOE

Corona Nieuws

Parkgebouw is er voor iedereen!

TOEN
Het Parkgebouw Rijssen werd rond 1914 gebouwd in opdracht van de bekende jutefabrikant Ter Horst als cultureel centrum voor de Rijssense burgerij. De Oude Dame was rond 1915 één van de eerste asielzoekerscentra van Nederland door in WO I Belgische vluchtelingen onderdak te bieden. In 1919, na WO I werd het Parkgebouw officieel geopend. Eind jaren 70 is het Parkgebouw aangekocht door de toenmalige gemeente Rijssen. In 2007 kwam het Parkgebouw, na zeven jaren praten en onderhandelen, eindelijk op eigen benen te staan. De verantwoordelijkheid kwam te liggen bij een stichtingsbestuur. In 2010 werd het Parkgebouw aan de zijde van de Oosterhofweg uitgebreid. In dit deel is thans de 'Muziekschool Rijssen en omstreken' gevestigd. Rondom het Parkgebouw ligt een prachtig wandelpark in 1920 aangelegd door de architect L.A. Springer.

Vanaf het ontstaan werd het Parkgebouw en haar omgeving gebruikt voor culturele en maatschappelijke doeleinden, diende als ontmoetings- en ontspanningsplek. Veel Rijssenaren zochten elkaar in het park op in verkeringstijd, lieten er de trouwfoto’s maken, gingen met hun kinderen naar de speeltuin of de volière en ontmoetten andere ouderen tijdens het dagelijkse wandelingetje. Dit beeld is geen schim uit het verleden. Dit beeld zien wij nog steeds iedere dag. En wij houden het voor ogen voor de toekomst.

NU
De functie van het Parkgebouw is niet veranderd. Nog steeds wordt het gebouw gebruikt door veel verenigingen, kan men ontspannen in het theater en wordt het congrescentrum verhuurd aan bedrijven uit Rijssen en wijde omgeving. De dagelijkse leiding ligt tegenwoordig in handen van Jolanda Agteresch. Samen met haar team van enthousiaste medewerkers zorgt zij dat het de gasten van de Oude Dame aan niets ontbreekt. Kortom, het Parkgebouw Rijssen staat midden in de gemeenschap en is er voor iedereen!

De laatste jaren is het Volkspark steeds toegankelijker geworden en nodigt meer uit om te komen wandelen, skeeleren, skaten, fietsen, kortom om meer te bewegen. Het Parkgebouw onderging een facelift. De afgelopen jaren zijn vrijwel alle zalen verbouwd, gerenoveerd en gemoderniseerd. Door het plaatsen van de glazen pui is het aangezicht van het gebouw aanzienlijk verfraaid. Verder is er binnen meer ruimte ontstaan, zodat er in combinatie met het Volkspark als openluchttheater, nog meer mogelijkheden zijn voor grote evenementen. Samen met alle Rijssen-Holtenaren kunnen we nog meer mooie activiteiten ontplooien. In 2014 vierde het Parkgebouw haar Eeuwfeest met de hele gemeenschap van Rijssen.

Nog steeds staat het Parkgebouw midden in de maatschappij. Door bijvoorbeeld samenwerkingen aan te gaan met sociale werkgelegenheids-organisaties als De Sterkerij, werkplaatsen of leerplekken te bieden aan mensen  et afstand tot de arbeidsmarkt (maatschappelijke) stagiaires.

Het Parkgebouw is gebouwd voor ons allemaal. Ze heeft duizenden mensen onder haar dak gehad. Iedere Rijssenaar heeft wel een herinnering. Wij zien de toekomst helder voor ogen: het is de hoogste tijd voor nieuwe herinneringen. Dus…

Wierkomn!

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!