HRFSTWND met Pianoduo Blaak

HRFSTWND met Pianoduo Blaak

i.s.m. Harmonie Sint Jan Wierden, Pianoduo Blaak & het NNJO

HRFSTWND is een concertserie waarin de beste blaasmuziekensembles van Nederland zich presenteren. Harmonie Sint Jan uit Wierden en het Noord Nederlands Jeugd Orkest laten horen waarom zij in de landelijk top meespelen. Harmonie Sint Jan, olv Egbert van Groningen, speelt met het bekende Pianoduo
Blaak het werk Amara tanta Tyri in een Oost-Nederlandse première. Een spectaculair nieuw muziekstuk voor 2 piano’s en harmonieorkest. Daarnaast zal de legendarische Romeinse held Coriolanus, gecomponeerd door Hida Frrigyes, muzikaal tot leven worden geroepen. De cum laude afgestudeerde broers Blaak gelden als specialisten in het spelen op twee piano’s en het quatre-mains spel.
Zij laten horen waarom deze vorm van musiceren eeuwen geleden al zo populair was. Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is een symfonisch blaasorkest en een kweekvijver voor jong muzikaal talent. Het NNJO o.l.v. Erik Janssen speelt deze avond The Book of Urizen van Jacob de Haan. Dit is een werk voor harmonieorkest, sopraan solist, en verteller. De sopraan rol zal vertolkt worden door Levy Pletting. Daarnaast zal het NNJO het programma onder andere aanvullen met 'I Shall love but thee' van Jan van de Roost. Dit werk is oorspronkelijk geschreven voor kamerorkest met sopraan solist, en later op veler verzoek omgezet naar fanfare, brassband, en harmonie. Ook hier zal Levy Pletting haar medewerking verlenen.


www.harmoniesint-jan.nl
www.pianoduoblaak.nl
www.nnjo.nl

Terug naar agenda

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!