Storioni Trio

Storioni Trio

Bart van de Roer – piano
Wouter Vossen – viool Laurentius Storioni, Cremona 1794
Marc Vossen – cello Giovanni Grancino, Milaan 1700

Let op: het Storioni Trio komt in plaats van het Hamlet Piano trio. Ook de datum is gewijzigd van 8 maart naar 21 februari!

Programma:
Beethoven Pianotrio nr. 3 in C, opus 1/3
Mendelssohn Pianotrio nr. 1 in d, opus 49
Schubert Pianotrio nr. 1 in Bes, opus 99 (D.898)

Storioni Trio
Opgericht 1995

Uitgebreid repertoire
Het Storioni Trio voert werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags, van Haydn tot Henze. Het trio is een vooraanstaand expert in het triple concerto repertoire (Beethoven, Casella, Juon, Martinu, Moor, Voříšek). Het Storioni Trio heeft opdrachten gegeven aan componisten zoals Kevin Volans, Peter-Jan Wagemans, Nico Muhly en Willem Jeths voor het schrijven van triple concerti die zij tevens in première hebben laten gaan. De repetities van het trio zijn even indringend als hun concerten en dienen beide om verder te gaan ‘dan de muziek en het vertellen van het verhaal’.

Met Beethoven in het hart
Het Storioni Trio heeft recent de volledige pianotrio’s van Beethoven in Zwitserland en in Nederland uitgevoerd, op zowel authentieke- als moderne instrumenten. De opname van Beethoven’s Triple Concerto op authentieke instrumenten met het Nederlands Symfonie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend kreeg lovende recensies in internationale media zoals de Sunday Times, Fono Forum en Gramophone Magazine. Dit laatste tijdschrift verkoos de CD tot Editors Choice juli 2013 en BBC Radio3 verkoos de opname tot CD van de Week.

'Een hecht, geanimeerd ensemble in klank en interpretatieve intentie. Degenen die misschien het Triple Concerto niet onder mooiste werken van Beethoven rekenen, zouden wel eens kunnen worden verleid door deze intelligente, evenwichtige en prachtig gespeelde uitvoering’'- Gramophone

Storioni Festival
Het Storioni Trio is artistiek directeur van het jaarlijkse, tiendaagse ‘Storioni Festival’ in Eindhoven. Internationale top musici, aanstormend talent en het Storioni Trio delen met elkaar het podium. Recente edities hebben gasten verwelkomd zoals Gidon Kremer, Vadim Repin, Jean-Yves Thibaudet, Nelly Miriciou, Natalia Gutman, Mischa Maisky, Sol Gabetta, Jörg Widmann, Baiba en Lauma Skride. Daarnaast geeft het Storioni Festival jaarlijkse opdracht voor een nieuwe triple concerto of werk voor pianotrio dat tijdens het festival in première gaat.

Internationale optredens
Het Storioni Trio treedt regelmatig op in de Wigmore Hall, Carnegie Hall, het Concertgebouw en op festivals als Kuhmo, Mecklenburg Vorpommern Festival, Osnabrück Kammermusiktage en Trio Festival in de Philharmonie Moskou. Verschillende tours leidde het trio naar India, het Midden-Oosten, Australië, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten.

20 jaar Storioni Trio
Opgericht in 1995 vierde het Storioni Trio tijdens het seizoen 2015-16 zijn 20-jarig jubileum. In die twintig jaar heeft het Storioni Trio zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van het triple concerto en tot Beethoven specialist. Het Storioni Trio vierde zijn jubileum met triple concerten met het symfonieorkest Hongkong en Jaap van Zweden, het Sankt Gallen Sinfonie Orchester en Otto Tausk en met deFilharmonie in Antwerpen en Philippe Herreweghe. In mei 2019 voert het Storioni Trio het nieuwe triple concert van de Finse componist Kalevi Aho uit dat hij in opdracht van het Storioni Trio schreef.

Voorafgaande aan dit concert kunt u meer te weten komen over de muziekstukken die u deze avond zult horen, en misschien ook over het trio zelf. Het is de tweede ‘Ontmoeting met Klassiek’ die het Parkgebouw organiseert, in nauwe samenwerking met de Rijssense Orkest Van Het Oosten-celliste Anne Knappstein, die deze avond het een en ander zal vertellen en laten horen. De eerste versie in november is goed ontvangen. ‘Wanneer je de verhalen achter de muziek kent, ga je anders en nog intensiever luisteren’, aldus Anne. Het is de bedoeling dat deze ‘Ontmoetingen’ een vast onderdeel worden van de klassieke concerten in het Parkgebouw.

Aanvang van de ‘ontmoeting’ is 19.00 uur in het Parkgebouw, entree vrij, s.v.p. wel aanmelden via pr@parkgebouw.nl

www.storioni.nl

Terug naar agenda

Deel deze pagina met je vriendenDe volgende bedrijven dragen het Parkgebouw een warm hart toe!